Getafe CF 2-1 Real Sociedad

Barkatu eta ordaindu du

Realak porrota jasan du Getaferen aurka gaurko eguerdian (2-1). Oyarzabalek abantaila lortu du neurketa hastean, baina azken minututan etxekoek, behin eta berriz saiatu ondoren, partida irauli dute.

Neurketa ezin hobe hasi da. Januzajek pase bikaina egin du, Mikel Oyarzabal atezainaren aurrean azaldu da eta eskuinkada gurutzatu batekin lehen gola sartu du Reala lehen aldiz heldu denean. Etxekoak partida estutzen saiatu dira, baina txuri-urdinen defentsa oso sendo aritu da. Abantaila handiagotzeko aukera izan du Realak atsedenaldira iritsi aurretik. Aldiz, Iñigok eta Oyarzabalek ezin izan dute baloia area barruan errematatu. Neurketa orekatua, baina abantaila markagailuan.

Bigarren zatian gipuzkoarrek zailtasunak izan dituzte neurketaren nagusitasuna izateko. Etxekoek berdinketa bilatu dute hasieratik, baina Eusebioren taldeak partida lasaitu du. Hala ere, azken minututan Angelek berdinketa lortu du eta Reala sufritzen hasi da. Partida amaitzeko bost minutu falta zirenean Iñigok penaltia egin dio Angeleri, baloia eskuarekin kontrolatu arren, eta Jorge Molinak 2-1ekoa ezarri du markagailuan. Kolpe gogorra izan da, baina taldeak aurre egin behar dio ostegunean FK Vardarren aurka Europako neurketa jokatzeko.

Getafe CF: Guaita, Damian, Djene, Juan Cala, Antunes, M. Bergara, M. Arambarri (S. Mora, min.69), F. Fajr (Angel, min.57), Amath, Álvaro J.G. (Portillo, min.69) y Molina (cap).

Real Sociedad: Rulli, Odriozola, Llorente R. (Aritz, min.68), I. Martinez, De la Bella, Zubeldia, X. Prieto (cap), Canales (R. Pardo, min.77), Oyarzabal, Januzaj (Carlos V., min.59) y Willian J.

Golak: 0-1: Oyarzabal, min.5. 1-1: Angel, min.78; 2-1: Molina (p), min. 85.

Epailea: Sanchez Martinez. Txartel horia erakutsi die etxeko Djene, Damian, Antuneseri eta kanpoko De la Bella eta Rulliri.