1909: Club Ciclista 3-1 Español de Madrid

Kopako txapeldunak

1909ko apirilaren 8an, duela 114 urte, Club Ciclista taldeak Kopako Txapeldun titulua lortu zuen. Finala Madrilen jokatu zen, donostiarrek eta madrildarrek 3 eta 1 amaitu zuten finala. Gure klubaren historiako lehen titulua izan zen.

Mac Guinnessek, falta jaurtiketa batean, 0-1ekoa lortu zuen. Simmonsenek aldea handitu zuen bigarren zatia hasi eta gutxira, baina Giraltek aldea murriztea lortu zuen buruz egindako erremate batekin. Hamar minuturen faltan Mac Guinnessek 3-1ekoa lortu zuen. Aurkariek aldea murrizteko azken aukera izan zuten, baina Neirak penaltia zutionera jaurti zuen.

Hamaikakoak ondorengoak izan ziren:

Club Ciclista: Bea, A. Sena, Arocena, Arrillaga, Echeverria, Rodriguez, M. Sena, Lacort, McGuinness, Simmons eta Bireben.

Español: Lemmel, Carruana, Mendez, Yarza, Kindelan, Heredia, A. Giralt, J. Giralt, Neira, Morales eta Rodriguez.