Atzo, asteazkena, hasi zen Txuleta Festa 2025, eta arrakasta handiz gainera. Hasierako jardunaldiaren protagonista nagusia Parrillako Maisuen Estatuko Lehiaketa izan zen, eta penintsula osoko parrillalari onenak bildu ziren. Lehen saria Gipuzkoan geratu zen: Martxel Elizondok jaso zuen, Irungo Estebenea jatetxeko parrillalariak.
Eguna giro ezin hobean igaro zen, eta euskal gastronomia zein kultura izan ziren osagai nagusiak.
RSTVk aukera izan zuen gonbidatu bereziekin hitz egiteko: Aitor Arregi, Elkano jatetxeko sukaldari eta jabea, eta epaimahaikidea; Itziar Atienza aktorea, epaimahaikide ere bai; Martín Arguiñano, Karlos Arguiñano Hotel-Jatetxeko zuzendaria; eta Julen Gesalaga, Gesalaga-Okelan enpresako gerentea.
Jarraian, ekitaldiari buruzko informazio erabilgarria duzu — datorren igandera arte, ekainaren 1a, ospatuko da Txuleta Festa.